Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Konec milenek v Čechách

Když něco hodně chci, tak za tím nejdu, ale utíkám. Když mám hlad, pustím si televizi, protože v ní stoprocentně bude někdo vařit a pokud chci jen svačinu, vysypu odpadkový koš v dětském pokoji. Když potřebuji něco slíbit a slib nesplnit, s důvěrou se obrátím na svého exmanžela a co dělám, když mám uspořádat narozeninovou oslavu?

Objednám dort, předpřipravím zábavnou pyrotechniku (prskavky, konfety, fontánu – bytový zvlhčovač vzduchu), vytvořím pozvánky, obešlu hosty a s měsíčním předstihem nalepím na viditelné místo v bytě XXL samolepku Zvracet do hajzlu, ne do umývadla, aby se požadavek vžil do paměti aspoň domácím, a jdu vybírat dárek. Jenže jaký?

Říká se, že nejlepší dárek je z lásky darovaný a vlastnoručně vyrobený, ale… Už se vidím, jak s pomocí mandarinek, grapefruitu, muškátovému ořechu měním obyčejnou vodu na vodu po holení anebo do výše uvedené směsi přisypávám tabák a vyrábím tak pro svého partnera tuhý deodorant. Asi těžko!

Všechno nejde tak snadno vyrobit jako plísňák z taveňáku, ale souhlasím s tím, že dárek má být z lásky, měl by mít nápad, vlastnit punc originality - rozvoz po městě zdarma a ještě do nedávna jsem se domnívala, že dárek by mohl dotyčnému něco naznačit. Omyl. Zakoupila jsem synům dva němé sluhy, aby se nehádali a? Máme tichou domácnost. Stojany si mlčky válí šunky v dětském pokoji a moje mlčení, proč tento kompromis mezi poskládáním oblečení do skříně a házením ho po zemi nevyšel, je slyšet až v horních patrech.

Není jednoduché vymyslet originální dárek, šitý na míru, obzvláště teď, chvíli po Vánocích.

A nechat se inspirovat u kamarádek? To bych musela svému příteli darovat hrob pro čtyři urny na brněnském Ústředním hřbitově a to nevím. Vlastně vím. Já nejsem schopna sehnat dva lístky do divadla na Můj báječný rozvod a to si tam chceme jít jenom sednout a kamarádka si o kousek dál zařídí místo k ležení. Notabene pro celou rodinu.

Také můžu darovat parohy jako moje další kamarádka, ale pochybuji, že by je můj přítel přijal tak, jako její manžel. S díky, že nejsou ještě větší, jim šel hledat vhodné zákoutí. Koupil chalupu.  

Ani z posledního příkladu, který jsem nechtěně vyslechla (eště včil sa stydím), si nemůžu vzít mustr. Muž středního věku se chlubil svému známému, jak koupil své milence pračku a protože k ní zdarma obdržel umělohmotnou a velmi praktickou pomůcku z tvrdého plastu určenou převážně nám ženám, má vyřešený dárek pro manželku. A ještě si mu nezapomněl postěžovat, že je jeho žena poslední dobou líná vytahovat toho opravdového a připravovat ho k akci, takže určitě bude mít z dárku radost a bude ho hojně využívat. O tom vůbec nepochybuji! Také zmíněnou pomůcku vlastním a dobře vím, že v žádném případě nenahradí toho klasického, ale není nad to, když nemusíte kvůli každému drobku dolovat ze skříně vysavač, ale máte tohoto malého pomocníka pro rychlý úklid.

Nebudu řešit, jestli je ruční vysavač spravedlivá odměna za práci uzavřenou na hlavní pracovní poměr a pračka za práci na vedlejší poměr, ale díky nadpisu určitě očekáváte nějaký ten plán na konec milenek v Čechách, takže…

Najít, vypátrat, doručit poukaz na rybího doktora (možno i s věnováním) a doufat, že je to hejno rybek Gura Ruffa sežere, ale jediné co těmto - máte to na jazyku, tak to řekněte - mrchám udělají, je perfektní pedikúra. Takže milenky byly, jsou a budou, jen já nemám ten dárek. Plakala jsem tak, že nám opadalo všechno jehličí ze stromku (byť byl umělý) a když jsme ho společnými silami s přítelem odnášeli do popelnice, došlo mi, že tím nejlepším dárkem jsou společně strávené chvíle. Ale nebojte se, nemusíte je trávit u kontejneru!

 

 

 

 

 

Autor: Ina Boráňová | čtvrtek 24.1.2013 11:18 | karma článku: 10,76 | přečteno: 1019x
  • Další články autora

Ina Boráňová

Švanda dudlák

Máte-li jedno dítě, jste rodič, máte-li dvě děti, jste rozhodčí a máte-li děti tři, obzvláště s tak velkým věkovým rozdílem, jako je tomu u nás, stává se z vás kulturní referent.

15.2.2018 v 11:50 | Karma: 23,40 | Přečteno: 766x | Diskuse| Ona

Ina Boráňová

DalsDotazník, hříšná veš

Říká se, že nejlepším doplňkem ženy je pěkný muž, úsměv a zdravé sebevědomí. Což o to, kus pěkného chlapa bych doma měla, ale mějte zdravé sebevědomí, když vaším nejoblíbenějším deodorantem je Orthosan a Diffusil H Forte...

17.2.2017 v 11:47 | Karma: 18,95 | Přečteno: 681x | Diskuse| Ona

Ina Boráňová

Mámasútra aneb Milostný trojúhelník

Zatímco Kámasútra popisuje milostné pozice pro dva a radí jak si je co nejvíce užít, tak Mámasútra popisuje polohy pro tři (otec, matka a dítě) a doporučuje, jak se alespoň trochu vyspat.

12.10.2016 v 6:14 | Karma: 22,89 | Přečteno: 1428x | Diskuse| Ona

Ina Boráňová

Všude děti o dvou kůrkách

Všude děti o dvou kůrkách, jejich prcky o dvou půlkách, aneb co byste měla vědět dřív, než si je pořídíte...

9.2.2015 v 12:37 | Karma: 20,62 | Přečteno: 1335x | Diskuse| Ostatní

Ina Boráňová

Desatero batolecích přikázání

1. V jedno batole věřit budeš a začni se modlit,ať ti narostou ještě jedny ruce, ovšem jestli máš batolata dvě? Požádej Boha raději o chapadla.

11.12.2014 v 13:00 | Karma: 21,82 | Přečteno: 1129x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Trumpova bulvární odysea. Jeho věrní z něj dělali nadsamce, soupeře likvidovali

25. dubna 2024  14:10

Premium Aktuální soud s Donaldem Trumpem, ve kterém se propírají i jeho opakované zálety, je unikátní...

Langšádlová končí jako ministryně pro vědu a výzkum. Nahradit ji může Havel

25. dubna 2024  8:08,  aktualizováno  13:55

Helena Langšádlová z TOP 09 končí ve vládě Petra Fialy jako ministryně pro vědu a výzkum. Jméno...

Muž se nadýchal chemikálie, která unikla z tlakové lahve. Patrně jde o chlor

25. dubna 2024  13:45

Kvůli úniku neznámého štiplavého plynu zasahovali hasiči ve středu a ve čtvrtek v Gorkého ulici v...

Zastal se urážené kamarádky, schytal kopanec do hlavy. Policie hledá útočníka

25. dubna 2024  13:42

Pražští policisté pátrají po agresorovi, který v březnu v Karlíně napadl jiného muže. Incident se...

  • Počet článků 28
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1249x
Je mi 42 let a svůj letitý titul MSž (matka samoživitelka) jsem pyšně vyměnila za MSk (matkou na stará kolena). Pracuji jako asistentka ve státní sféře, ale moji chlapci vlastní soukromou firmu SETO (Se To udělá samo) a věřím, že ta nejmladší, ji po nich co nevidět převezme.

Seznam rubrik