Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Budiž světlo aneb Romantika bez šaliny domácí

Po dlouhé době jsem ochutnala, jak se cítí zakrslý králík v kleci. Na vlastní kůži a ve stoje. Jela jsem MHD a trochu to upřesním. Trolejbusem. Za přeplněnou kapacitu a uzavření vzdušného prostoru, dávám co? Palec dolů. Víc místa a vzduchu bych měla i ve svém výklopném botníku, jen bych se musela umět vmáčknout mezi obuv. Ovšem klobouk dolů a palec nahoru za některé cestující. Protože co já se všechno během těch pěti zastávek dozvěděla…

Ženy se dělí na ty, co nosí a nenosí podprsenku a na manželky, které umí a neumí vařit. Dělí se leda samotná podprsenka, vážení.  Podle typu. Umět ji obléknout na správná prsa a co má za povinnost? Vymodelovat nám krásný dekolt. Podle zátěže.

A k tomu vaření. Třeba zrovna držíme dietu. Znáte tu na sedm? Tukožroutská polévka. Co, co… Je třeba umět počítat. Na sedm dní. No nic, tak asi takto.

Žena sama je jako pokrm. Každá je složená z jiných surovin i bez projití tepelnou úpravou a výsledek? Někomu chutná a někomu ne, ale co je hlavní, rozhodně se nebojíme pokusů. Takový experiment mateřství absolvujeme často i vícekrát.  Na slepo, bez receptu, dle naší chuti a další dělení máme na světě, že? Kojící a nekojící. Jasně. A válčíme mezi sebou, která má plnotučný a která polotučný.

I bez škatulkování víme, kam se zařadit. Svobodná, vdaná, rozvedená, ovdovělá a podle data, kdy ke změně došlo, i v perfektním stavu.

Když vyjmu vdané a přiberu svoji kamarádku Karolínu v rozvodovém řízení, jistě nejsem daleko od pravdy, že po čase toužíme zaplnit prázdné místo a hledáme partnera. Pokud se objeví vhodný jedinec, víme, že nic se nesmí podceňovat. Organizačně. Poslouchám Káju, jak v rychlosti zorganizovala přesun svých dětí na bezplatný víkendový turnus k babičce.  A kam poslala manžela? Nikam. Tráví čas na místě vhodném pro mimomanželské aktivity. Na služební cestě.

Také nesmíme nic ponechat náhodě a počítat se vším. Karolína počítá… plodné a neplodné dny. A protože náhoda je fakt blbec, čte nám horoskop. Zprávám typu: Nezapomeňte zalít kytičky a nakrmte sousedovy rybičky, nevěřím, ale mě prý čeká úspěch v práci a romantický večer při svíčkách.

Nechala jsem opravit šéfovi kolečko u jeho koženého křesla. To by se v naší firmě mohlo považovat za úspěch a šéfe! Údržbáři vám vzkazují, že na něm máte laskavě sedět sám, neb není dělané pro dva.

A romantický večer, že by? E.ON mi ho daroval, jak sem zjistila po příchodu domů a balíček služeb se jmenuje Romantika bez šaliny domácí. Kolikže zahrnuje strávených večerů po tmě? Těžko říct. Zálohy platím, umořuji fakturu, ale právě jsem dohovořila se zákaznickou linkou. Takže? Zapaluji svíčky a chystám se na pohřeb lidskému pochopení. Blahořečím rumu určenému původně do Tiramisu a tvrdím, že všechno zlé je pro něco dobré. Odmrazila jsem konečně mrazák. Za světla. Denního.

Protože se mi brzy vybije baterie u notebooku, nezlobte se, ale budu muset končit. Potřebuji odepsat Karolíně. Ptá se, jakou má zvolit přílohu k pěti smaženým dobrůtkám v trojobalu. Souhvězdí jí pro nadcházející víkend určilo, že láska jejího partnera bude procházet žaludkem. Obávám se, že písmeno „k“ je tam tak trochu navíc, ale horoskopy od teď neberu na lehkou váhu.…

Takže jakou k tomu zvolit přílohu? Bude to mít holka těžké… Papír s rozvodem nám pravda dává šanci začít znovu, ale výrokem: Děti svěřeny trvale do péče matky, nás řadí do klubu "nepotřebných" žen. Dělíme se totiž, když jsme u toho, na jednodětné, dvoudětné a dál nepočítám. S jedním je šance, že nějaký nový partner zakotví v rodinném životě, ale s dvěma? Bez šance. Ale stejně bychom je nikdy neměnily. Jestli to nechápete, vezměte si tlumočníka.

Takže milá Karolíno! Vzhledem k tomu, že ty máš děti dvě, tak vhodná příloha ke smaženému nejen na víkend, ale i do budoucna bude saténová košilka, anebo svůdné prádlo. Ale jestli tajně doufáš, že přepíšeš dějiny, tak zkus brambory.

 

    

Autor: Ina Boráňová | pátek 13.5.2011 10:20 | karma článku: 10,40 | přečteno: 962x
  • Další články autora

Ina Boráňová

Švanda dudlák

Máte-li jedno dítě, jste rodič, máte-li dvě děti, jste rozhodčí a máte-li děti tři, obzvláště s tak velkým věkovým rozdílem, jako je tomu u nás, stává se z vás kulturní referent.

15.2.2018 v 11:50 | Karma: 23,40 | Přečteno: 766x | Diskuse| Ona

Ina Boráňová

DalsDotazník, hříšná veš

Říká se, že nejlepším doplňkem ženy je pěkný muž, úsměv a zdravé sebevědomí. Což o to, kus pěkného chlapa bych doma měla, ale mějte zdravé sebevědomí, když vaším nejoblíbenějším deodorantem je Orthosan a Diffusil H Forte...

17.2.2017 v 11:47 | Karma: 18,95 | Přečteno: 681x | Diskuse| Ona

Ina Boráňová

Mámasútra aneb Milostný trojúhelník

Zatímco Kámasútra popisuje milostné pozice pro dva a radí jak si je co nejvíce užít, tak Mámasútra popisuje polohy pro tři (otec, matka a dítě) a doporučuje, jak se alespoň trochu vyspat.

12.10.2016 v 6:14 | Karma: 22,89 | Přečteno: 1428x | Diskuse| Ona

Ina Boráňová

Všude děti o dvou kůrkách

Všude děti o dvou kůrkách, jejich prcky o dvou půlkách, aneb co byste měla vědět dřív, než si je pořídíte...

9.2.2015 v 12:37 | Karma: 20,62 | Přečteno: 1335x | Diskuse| Ostatní

Ina Boráňová

Desatero batolecích přikázání

1. V jedno batole věřit budeš a začni se modlit,ať ti narostou ještě jedny ruce, ovšem jestli máš batolata dvě? Požádej Boha raději o chapadla.

11.12.2014 v 13:00 | Karma: 21,82 | Přečteno: 1129x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Dostával jsem balíčky, ne peníze, řekl Bystroň ke kauze úplatků od Rusů

26. dubna 2024  16:37,  aktualizováno  16:50

Poslanec Alternativy pro Německo (AfD) Petr Bystroň v kauze možných úplatků od proruské sítě řekl v...

Wau, skvělé, úžasné. Podvodníci imitují známé weby, falešné jsou i komentáře

26. dubna 2024  16:39

Internetoví podvodníci zneužívají zavedené značky a snaží se tak z lidí vylákat peníze. Podvrhnuté...

Kontrast v odvodech v Kyjevě a venku je neskutečný, říkají reportéři iDNES.cz

26. dubna 2024  16:04

Podcast Únava vojáků i civilistů na Ukrajině je vysoká, ale stejně tak i morálka. Redaktor Michal Voska a...

Žena nedbala varování své banky, falešným makléřům poslala přes milion

26. dubna 2024  15:57

Podvodníkům naletěla dvaašedesátiletá žena z Jičínska, která nedbala ani upozornění ze své banky,...

  • Počet článků 28
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1249x
Je mi 42 let a svůj letitý titul MSž (matka samoživitelka) jsem pyšně vyměnila za MSk (matkou na stará kolena). Pracuji jako asistentka ve státní sféře, ale moji chlapci vlastní soukromou firmu SETO (Se To udělá samo) a věřím, že ta nejmladší, ji po nich co nevidět převezme.

Seznam rubrik